برای تازه شدن دیرنیست شروع کن!
برای تازه شدن دیرنیست شروع کن!

برای تازه شدن دیرنیست شروع کن!

اقتصاد سالم واقتصاد ناسالم چه تفاوت هایی دارند؟

 


 
به طور کلی یکی از شاخصه‌های توسعه یافتگی، رشد اقتصادی است که این امر نیز به سالم بودن سیستم اقتصادی در آن کشور بر می‌گردد. در کشورهای رشد یافته، بکارگیری سیاست‌های مناسب اقتصادی از اولویت خاصی برخوردار بوده، به گونه‌ای که وجود رشد اقتصادی مستمر و کنترل نرخ تورم از ویژگی‌های یک اقتصاد سالم محسوب می‌شود. از سوی دیگر تقویت بعد نظارتی از سوی دستگاه‌های ذیربط، روند حرکت مستقیم اقتصادی را به سوی رشد و توسعه هدایت می‌کند.
ارسلان فتحی پور، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گویی با اشاره به ویژگی‌های یک اقتصاد سالم، گفت: در یک اقتصاد سالم رابطه‌ای مستقیم و منطقی میان تولید، تجارت، اشتغال و مهارتهای بازاریابی وجود دارد در حالی که یک اقتصاد ناسالم همواره درگیر موج‌های تصنعی ناشی از گرانی و تورم تا بیکاری و اشتغال کاذب است.
وی با بیان آن که اقتصاد سالم یک رابطه مستقیم و اساسی با مجموعه علم و قانون دارد، خاطر نشان کرد: این در حالی است که اقتصاد ناسالم بر رانت و ویژه‌خواری استوار بوده و مفاسد اقتصادی در آن منحنی رشد را نشان می‌دهد.
عضو فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس، با تاکید بر وجود یک الگوی سازمانی قانون‌مند در یک اقتصاد سالم، تصریح کرد: شرایط باید به گونه‌ای فراهم شود تا سیاست‌های منسجمی در نهادهایی نظیر بانک مرکزی، بازار پول و سرمایه و سایر نهادهای اقتصادی بکار گرفته شود تا در مجموع به افزایش نرخ رشد اقتصادی منجر شود.
فتحی پور با اشاره به آن که توزیع ناعادلانه سود و سرمایه، فرصت‌ها را به دلیل رانت‌خواری عده‌ای، تحت الشعاع قرار می‌دهد، اظهار داشت: فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس پس از اتمام رسیدگی به لایحه بودجه که تمامی نمایندگان درگیر آن بودند، اکنون با جدیت تمام بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی را دنبال می‌کند.
وی با بیان آن که طرح‌ها و برنامه‌های جدیدی در این فراکسیون در حال تدوین است، یادآورشد: این فراکسیون با بهره‌مندی از نقطه نظرات مرکز پژوهش‌های مجلس و نیز با استفاده از نظریات کارشناسان و اساتید دانشگاهی، مصمم است تا گام‌های موثری را در خصوص مبارزه با ویژه‌خواری و رانت‌خواری بردارد.
این نماینده مجلس افزود: جلسات منظم ماهیانه‌ای از روند فعالیت این فراکسیون با دستگاه‌های ذیربط در حال برگزاری است.
در همین خصوص هادی حق شناس، عضوکمیسیون برنامه و بودجه مجلس به خبرنگار ما گفت: مهم‌ترین اصل در یک اقتصاد سالم، ضرورت توجه به تعیین قیمت‌ها توسط عرضه و تقاضاست.
وی با تاکید بر این که مکانیزم تعیین قیمت در بازار باید به طور قطع توسط عرضه و تقاضا تعیین شود، خاطر نشان کرد: تنها در این صورت افزایش تولید صورت خواهد پذیرفت و تعادل واقعی در اقتصاد ایجاد می‌شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به مزایای یک اقتصاد آزاد، تصریح کرد: وقتی صحبت از اقتصاد باز می‌شود، این به معنای عدم کنترل و نظارت دولت نیست، بلکه به این معنی است که تعیین مقدار و قیمت تولید از سوی دولت ضروری نبوده و دولت تنها باید نقش سیاستگذار را ایفا کند.
حق شناس با بیان آن که فاکتورهای مختلفی در برقراری یک اقتصاد سالم موثر است، اظهار داشت: در واقع در صورتی که هر یک از بازارهای پول و سرمایه و یا نظام حقوق و دستمزد که خروجی‌های حیاتی در یک اقتصاد به شمار می روند، به سمت و سوی واقعی رشد خود هدایت نشوند، سیستم اقتصادی هر کشوری را دچار بحران می‌کند.
این نماینده مجلس تصریح کرد: از سوی دیگر وجود تعامل میان اقتصاد ملی با اقتصادهای بین المللی و تناسب لازم قوانین بیمه و کار با رشد اقتصادی، از ویژگی‌هایی است که موجب تمایز اقتصاد سالم از اقتصادهای زیرزمینی می‌شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.